Gør hverdagen nemmere
-
Et ur, som kan indstilles på faste tidspunkter til at vibrere, er en stor hjælp til børn og unge, der har brug for at blive mindet om at gå på toilettet i løbet af dagen, hvor de er i skole, SFO eller til fritidsaktiviteter. På de valgte tidspunkter vibrerer uret diskret på barnets arm og minder det om, at det er toilettid. Vibrationsuret kan således på en fin måde hjælpe barnet til at undgå/minimere uheld. Påmindelsen foregår meget diskret, så andre ikke bemærker det. Et ur med denne funktion, har typisk andre helt almindelige funktioner som skridttæller eller anden aktivitetsmåling. Uret skiller sig derfor ikke ud i forhold til de andre børns ure.
-
Mange børn ønsker ikke, at deres kammerater lægger mærke til, at de har tisseuheld. Flere forældre fortæller, at de oplever, at det kan være en hjælp for barnet at have flere par ens bukser med som skiftetøj. På den måde er det ikke så tydeligt for de andre børn, når barnet har uheld og måske skifter bukser flere gange i løbet af en dag.
-
Inkontinensunderbukser til børn er udviklet med det formål at hjælpe skolebarnet til at bruge sin energi på skole og fritidsaktiviteter og ikke på, hvordan barnet skal undgå at blive drillet på grund af tisseuheld i bukserne. Underbukserne er egnet til let daginkontinens og kan absorbere op til 75-125 ml. De ligner helt almindelige underbukser. Underbukserne kan derfor hjælpe dit barn til en højere livskvalitet, mens I arbejder på at komme problemet helt til livs.
-
Et vådliggerlagen beskytter sengetøj og madras og gør nætterne med sengevædning nemmere at komme igennem. Når et uheld opstår, kan det absorberende lagen hurtigt fjernes og lægges til vask, og søvnen kan fortsættes.
-
Tørre børn sover bedst, og derfor er det vigtigt at finde en ble, som fungerer godt om natten. Den skal både sidde behageligt mod kroppen og være i stand til at opsamle mængden af urin. Hvis du oplever, at bleen lækker om natten, så overvej, om bleen er for lille. Prøv med en størrelse større, da større bleer har højere sugeevne.
Præcis som vi voksne har børn også forskellige kropstyper, og derfor er det godt at huske på, at alderen og vægtangivelsen på blepakkerne er vejledende. To børn, der vejer lige meget, men som ikke er lige lange, kan altså have brug for forskellige størrelser. Bleen skal sidde så stramt, at der ikke er noget mellemrum omkring benene, men den skal ikke sidde så stramt, at den efterlader mærker.
Det er også vigtigt at sætte bleen rigtigt på og huske at folde lækagebarriererne ordentligt ud.
Selve bletypen kan også nogle gange have noget at sige. Mange bruger buksebleer om natten og synes, at det fungerer fint. Andre vælger bleer med velcrolukning. Her er I nødt til at prøve jer frem for at finde det, der passer bedst – altså det, der gør, at I alle sover bedst.
Ud over det allerede nævnte er der følgende god råd, når du skal vælge ble til dit barn:
- Vælg bleer uden lotion og parfume. De kan indeholde allergener eller miljøbelastende stoffer.
- Køb bleer på tilbud. Studerer du tilbudsaviserne, vil der ofte være bleer på tilbud med store besparelser.
- Vælg bleer uden lotion og parfume. De kan indeholde allergener eller miljøbelastende stoffer.
-
Skal I på tur, kan det være en stor hjælp at vide, hvor der er et toilet i nærheden, så dit barn, også når I er afsted, kan overholde de eventuelt faste toilettider.
Mange danske kommuner og turistinformationer oplyser om deres offentlige toiletter via digitale kort og oversigter på hjemmesider. Så det kan være godt givet ud med lidt søgning på internettet, inden I drager ud på tur. Der findes også forskellige apps, der kan hjælpe dig med at finde offentlige toiletter på tværs af Danmark og i udlandet.
De digitale løsninger udvikler sig hele tiden. Vi anbefaler derfor, at du, inden I skal på tur, søger der, hvor du normalt henter dine apps. Prøv dig frem og find den eller de apps, der fungerer bedst for dig.
-
Hvis du i forbindelse med dit barns udfordringer med inkontinens bruger penge på fx bleer, ringeapparat eller vibrationsure, kan du søge om at få dækket dine merudgifter.
Udgifterne skal overstige en vis minimumsgrænse inden for et år, før du kan få udbetalt merudgiftsydelse. Det kan både være løbende udgifter og enkelte udgifter. I 2023 er den årlige minimumsgrænse på 5.348 kr.Du kan læse mere om mulighederne på Social-, Bolig- og Ældreministeriets hjemmeside.
Opdateret